НАПРЕДНИ КУРС ЗА НАСТАВНИКЕ И МЕНТОРЕ У ОПШТОЈ – ПОРОДИЧНОЈ МЕДИЦИНИ

НАПРЕДНИ КУРС ЗА НАСТАВНИКЕ И МЕНТОРЕ
У ОПШТОЈ –   ПОРОДИЧНОЈ МЕДИЦИНИ
Курс Прве категорије, акредитован под р.бр 233 А-1-1075/11
 
Бела Црква 27.05 – 29.05.2011.
 
 
Вештине консултације, рад у групи и различити облици учења разликују се у општој медицини у односу на клиничко окружење. Организована настава у општој медицини заснована је на специфичној методологији, особеној техници евалуације које могу укључити пацијента са свим последицама по његово здравствено стање. Ако је процес учења неадекватан, подиже се ниво одговорности и ученика и ментора-учитеља. Због свега овога као и посебних знања и вештина које издвајају општу медицину од других клиничких грана, намеће се захтев за  развијањем посебних вештина едукација које су потребне за учење у општој медицини. Овај курс је одржан под покровитељством EURACT-a (EUROPEAN ACADEMY OF TEACHERS IN GENERAL PRACTICE),а настао је после низа имплементираних курсева у нашој земљи.(Леонардо курс, курс процене) и замишљен је тако да се настава у општој медицини одржава у складу са принципима европских стандарда. Посебан циљ Курса би био да се унапреди ниво учења, да се стимулише стварање групе учитеља у општој медицини који ће даље вршити едукацију својих колега (едукатори едукатора), да би се створила јединствена методологија наставе у општој медицини прилагођена за коришћење у одређеним земљама.
 
Пријава за учеснике, специјалистe опште медицине: најкасније до 15.05.2011.
 
Секретаријат СЛД, тел : 063/871 22 71 ( Сенка Миљеновић)
Котизација износи 25000 динара и обухвата: превоз аутобусом Београд-Бела Црква-Београд, котизациони мaтеријал, смештај у апартманима „Рафаело“ у Белој Цркви, комплетни пансион и социјални програм у току Курса.
Уплате се обављају на рачун бр 205-8041-21 са позивом на број 514 са назнаком општа медицина – EURACT
Полазак аутобуса за Белу цркаву планиран је за петак, 27.05.2011 у 15 часова, испред зграде СЛД у Београду, ул. Џорџа Вашингтона 19, а повратак 29.05.2011, у 17 часова из Беле Цркве.
Број места је ограничен на 35
Неопходно је да сви учесници доставе свој е-мејл како би им на време био послат материјал који треба понети на Курс.